Alnwick – avoin kutsukirje Tylypahkaan

Sanooko sinulle Alnwick jotain? Ei minullekaan vielä muutama viikko sitten.

Kun ylipuhuin tiimini pojat spontaanille roadtripille Newcastle Upon Tynestä Skotlannin suuntaan, emme itsekkään vielä tienneet päätyvämme keskelle Harry Potterin kuvausmiljöötä. Välillä suunnittelemattomuus on hyvästä. Reissun aikana meillä oli tavoitteena lähinnä vierailla kaikissa matkan varrelle osuvissa linnoissa. Sattuman ja tuurin kautta näimme kyltin Alnwickin linnaan. Tienvarsi kyltti ei sinällään kertonut, mikä kohde tien päästä todellisuudessa paljastui! Onneksi yhdelle meistä Alnwick sanoi jotain ja pian hän muisti linnan olleen yksi Harry Potter elokuvien tylypahkan kuvausmiljöistä. Painoimme innokkaasti vilkun vasemmalle.

Me ajoimme autolla melkoisen härskisti ihan Alnwickin kylään lähes linnan porteille asti, josta ihme kyllä saimme jopa parkkipaikan. Matkalla päätieltä linnaan oli myös monia parkkipaikkoja ilmeisesti shuttle-bussi kuljetuksella, mutta perille asti pääsi ihan autolla, ainakin ihan tavallisena arkipäivänä.

Jos ei tietäisi, ei ehkä osaisi yhdistää linnaa Harry Potteriin. Ei ainakaan siihen klassiseen kaukokuvaan tylypahkasta, kun Harry Potter saapuu ystävineen ensimmäistä kertaa uuteen opinahjoonsa. Kun myöhemmin katsoin Youtubesta muutamia pätkiä jälkikäteen, oli linna kuitenkin selkeästi tunnistettavissa.

Alnwickin linnan pihalla on kuvattu muun muossa kahden ensimmäisen Harry Potterin kuuluisat huispaustaistelut, sekä linnan holveja on kuvattu portteina, jotka johdattivat tylypahkasta Hagridin majalle ja kiellettyyn metsään. Jos katsoo ylempää kuvaa oikein tarkasti, voi kaukana metsän laidalla nähdä pienen tumman majan. Meille jäi hieman epäselväksi, oliko metsän laidalla oleva pieni mökki todellisuudessa Hagridin maja, mutta siinä illuusiossa me ainakin halusimme elää. Ilmeisesti varsinaiset kohtaukset kielletystä metsästä on kuvattu Buckinghamshiressa.

Olin aivan haltioituneena, kun täytin instastoorini lokaatiotägillä “Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.”

Se oli siistiä.

Sisäänpääsystä linnaan ja linnan puutarhaan joutui maksamaan erikseen, emmekä lopulta tainneet olla niin suuria faneja, että olisimme maksaneet sisään. Pääsy linnaan maksoi aikuiselta £16, linnan puutarhaan £13,50 ja yhteislippu molempiin £28. Kesäaikaan linna on avoinna vierailijoille 10-17:30.

Linnasta ei saa varsinaisen kylän puolelta kovin hyvää kuvaa. Jos ei halua maksaa sisäänpääsystä, mutta haluaa kuitenkin linnasta edes muutaman kuvan, kannattaa kävellä linnan takana olevan mahtipontisen sillan yli ja kävellä pienestä portista sisään niitylle joen toiselle puolelle. Toivottavasti teillä olisi ilma edes hiukan aurinkoisempi!

Jos sattuu vierailemaan linnassa, kannattaa ehdottomasti myös poiketa kahvilla erityisen sympaattisessa Alnwickin kylässä! Alnwick sijaitsee Northumberlandissa vain 60km päässä Newcastlesta tai 140km päässä Edinburghista.

Osoite: Alnwick NE66 1NQ, UK

11 comments

    1. Suosittelen. Minun listallani se ei varsinaisesti koskaan ollut, mutta onneksi tuli sattuman kautta vastaan. Nyt Harry Potter paikoista innostuneena olen saanut uuden pakkomielteen: Glenfinnan Viaduct. Kuuluisa silta mitä pitkin Harry Pottereiden juna kulkee Tylypahkaan! 🙂

  1. Oi tonne on kyllä pakko päästä joku päivä😍😍 vaikka pidän itseäni suurena Potterfanina, ei tuon linnan sijainnista ollut kyllä hajuakaan. Nyt onneksi on, ja tämä kohde ehdottomasti pääsee bucket listille.

  2. Harry Potter studio oli ihan huippu kokemus, joten voisi keräillä nää kaikki Potter paikat omaan listaan. Kiitos vinkistä!

    1. Olin itse nuorempana ehkä jonkin luokan fani, ainakin kaikki kirjat kuin vähitään kerran ja ensimmäisiä leffojakin katselin, mutta en ole koskaan oikein varsinaisesti mitään niin kovin fanittanut, että olisin tarkemmin selvitellyt kuvauslokaatoita. Onneksi sattuma puuttui peliin! Ja toi instasijainti todellakin toi hieman eksta taikuutta visiittiin! 😉 <3

  3. Näyttää mielenkiintoiselta paikalta! Vasta pari vuotta sitten luin Potterit ekaa kertaa ja innostuin kyllä aika lailla. 😀 tää paikka ois varmasti näkemisen arvoinen, ehdottomasti menisin sisälle asti!

  4. Mikä sattuma; samalla kun kommentoin niin katsomme juuri ensimmäistä Harry Potteria (joka saatiin eilen esikoisen kanssa luettua kirjana). Upeita maisemia – meillä olisi listalla syksylle ainakin visiitti Lontoon HP-studiolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.