Portugali

Ruokailijan Lissabon: TimeOut Market!

Lissabon on ruokamatkailijalle melkoinen makujen paratiisi. Tässä sinulle yksi timantin arvoinen vinkki, mihin kannattaa Lissabonissa suunnata esimerkiksi pitkälle lounaalle tai illalliselle. Suosittelen varaamaan hieman aikaa, koska ainakin minä voisin syödä kaikki ruokani täällä kuukauden ajan kyllästymättä!

Päivän stop overin aikana Lissabonissa koitimme kuumeisesti etsiä jotain lounaspaikkaa, jossa pääsisimme nauttimaan paikallisia annoksia ja viinejä. Kun ravintoloiden listoilla koreilee jos toinen toisiaan herkullisempia annoksia, ei päätös ruokakohteen valinnasta ollut helppo. Valintaa hankaloitti vielä se, että emme halunneet astua mihinkään houkuttelevan näköiseen ylihintaiseen turistiansaan ja me molemmat taidettiin sillä hetkellä haluta ihan erityylisiä ruokia lounaaksi. Joltain Lissabonin top-10 ravintolat listaukselta onneksemme bongasimme TimeOut Market -paikan, jota en voi kuin suositella kaikille nälkäisille kulinaristeille. Ainakin me rakastuimme aivan täysin! Täällä saa tilata juuri sitä, mitä sillä hetkellä tekee mieli!

TimeOut Market yhdistää ihanasti ravintolan ja kauppahallin parhaat puolet. Kai tätä voisi kutsua myös tyylikkääksi food courtiksikin. Hallissa on kymmenittäin täysin erilaisia miniravintoiloita, joilla kaikilla on oma erikoisuutensa. Täältä saat siis paikallista ruokaa, pizzaa, hampurilaisia, sushia – melkein mitä vain! Täällä et kuitenkaan ole sidottuna vain yhden ravintolan ruoka- ja viinilistaan. Parasta on se, että voit valita alkuruuat yhdestä ravintolasta, hakea pääruuan kolmannesta ja vielä jälkiruuat muualta. Kuivin suin ei myöskään joudu olemaan, sillä ravintoloilla on suositella omia viinejä annoksiensa seuraksi, mutta hallin keskeltä löytyy myös erilliset viini- drinkki- kuin olutbaarit! Minulle viinibaarin neiti suositteli heti loistavaa valkoviiniä mustekala-annokseni seuraksi, kun vain uskalsin kysyä suositusta.

Hallin keskellä on pitkiä pöytiä, joihin voi mennä nauttimaan löytämiään herkkuja muiden ihmisten seuraan. Pöydissä näkyi niin paikallisia lounastamassa, kuin myös muita innokkaita ruokamatkailijoita. Hintatasoltaan annokset vaihtelivat noin 5e-15e välillä.

Me jaoimme alkuun iberico & juusto -lautasen, jonka jälkeen söimme yhdessä pääruuaksi mustekalaa ja tartaria. Lopuksi otimme vielä pieneen makeannälkään macaroneja ja paikallisia Belémin-leivoksia mukaan reppuun. Tyytyväisinä mahat pystyssä jatkoimme tutustumista hurmaavaan Lissaboniin.

Time Out Market Lisboa

Mercado da Ribeira

Avenida 24 de Julho

Su-Ke 10.00-00.00

To-La 10.00-02.00


Jukrat, joko seuraat minua sosiaalisessa mediassa?

Facebook: @korkkaritrinkassa

Instagram: @eveliinatyllinen

Twitter: @eveliinatylline

You Might Also Like...

19 Comments

 • Reply
  Satu
  11/02/2018 at 2:36 pm

  Paikka vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta!

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:49 pm

   Ja todella on sitä! 🙂

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  11/02/2018 at 2:55 pm

  Tämä on kiva paikka, käytiin vuosi sitten Lissabonissa ollessa. Tosin silloin oli kyllä niin ruuhkaista, että istumapaikoista oli todellinen pula. Yhtä kaikki erittäin hyvä vaihtoehto herkkujen testailuun!

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:53 pm

   Ai säkin olet käynyt! 🙂 Harmi, jos on ollut ruuhkaista. Ei siellä marraskuun arkipäivänä hieman lounas ajan jälkeenkään erityisen väljää ollut, mutta kyllä sieltä paikan sai. Voi olla, että on varsinkin sesonkiaikana erityisen piukassa. Onneksi lähellä on puisto merinäkymällä, johon voi mennä löytöineen piknikille!

 • Reply
  Elina Marjaana Travel Blog
  11/02/2018 at 6:26 pm

  Kiva vinkki, kiitos! Olen suunnitellut kevätreissua Lissaboniin, joten jos matka toteutuu, niin tämä paikka on varmasti ruokailun arvoinen. Tykkään ylipäänsä käydä kauppahallin tyyppisissä paikoissa, joissa jokainen voi vähän valita oman makunsa mukaista ruokaa. 🙂

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:54 pm

   Lissabon on kyllä hurmaava, mitä nopealla visiitillämme ehdimme nähdä! Suosittelen. 🙂

 • Reply
  Sofia / Project Forever
  12/02/2018 at 1:11 am

  Kuulostaa just semmoiselta paikalta missä viihtyisin paremmin kuin hyvin! 🙂 Tuo sama kauppahalli taisi olla esillä myös Somebody Feed Philin Lissabon-jaksossa, sarja löytyy Netflixistä.

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:55 pm

   Ei hitsi, tarvitsee katsoa tuo jakso! Kiitos vinkistä Sofia! 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  12/02/2018 at 11:16 pm

  En ole itse tuolla käynytkään Lissabonissa. Vaikuttaa just passelilta paikalta itselleni. Seuraava Lissabonin reissu suunnitellaan pelkästään ruuan ja juoman varaan 🙂

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:56 pm

   Voisin liittyä tuollaiselle Lissabonin ruoka & viini (sun kohdalla olut) -painotteiselle matkalle anytime! 😀 <3

 • Reply
  Emma
  14/02/2018 at 10:24 am

  Hyvä vinkki, pistän talteen kun toivottavasti tänä vuonna taas pääsen Lissaboniin!

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:57 pm

   Suosittelen! Kerro ihmeessä mitä tykkäsit! 🙂

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  15/02/2018 at 7:16 pm

  Food courtit on kivoja ja edullisia paikkoja lounastaa. Me suosittiin niitä Singaporessa, koska sieltä sai kaupungin halvimmat sapuskat. Nälkä tuli näitä kuvia katsoessa ja vähän myös jano 😉

  • Reply
   Eveliina
   19/02/2018 at 11:58 pm

   Food courteissa on joskus jopa ihan todellisia helmiä! Ja usein hintakin on varsin miellyttävä. Terkkui Merja! 🙂

 • Reply
  Karoliina / Lotta Karoliina -blogi
  16/02/2018 at 7:36 am

  Oi, ihana idea, vähän tuollainen upgrade-food court 😀 Lissabon on mulla to do -listalla, täytyy siis tämä pitää mielessä. Monesti kun haluaisi maistella vähän sitä ja vähän tuota, ja sitten on sidoksissa siihen yhteen ruokalistaan – tämä tuo ratkaisun siihen.

  • Reply
   Eveliina
   20/02/2018 at 12:00 am

   No äläpä, tämänlaisia kaipaisin Suomeenkin!

   Mullakin oli tämä reissu vain hätäinen 12h välilasku, joten Lissaboniin jäi vahva palo päästä pian uudelleen! Toivottavasti päästään molemmat pian! 🙂

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  17/02/2018 at 12:35 pm

  Kuullostaa juuri sellaiselta ruokapaikalta josta minä tykkään! Keväälle suunniteltu reissu Lissaboniin peruuntui, mutta täytyy laittaa tämä muistiin, kyllä Portugaliin ennen pitkää on päästävä!

  • Reply
   Eveliina
   20/02/2018 at 12:01 am

   Eeeeii, tylsää jos Lissabonin reissu siirtyi odottamaan uutta ajankohtaansa! Toivottavasti reissu natsaa lähitulevaisuudessa! 🙂

 • Reply
  Jonnahah / Allergic to Kiwi
  21/02/2018 at 2:05 pm

  Ai hitsi, kuulostaa lupaavalta. Pitää laittaa korvan taakse, koska Lissabon on tässä yhtenä ehdokkaana syyskuun kohteeksi 🙂

Vastaa