Ruokailijan Lissabon: TimeOut Market!

Lissabon on ruokamatkailijalle melkoinen makujen paratiisi. Tässä sinulle yksi timantin arvoinen vinkki, mihin kannattaa Lissabonissa suunnata esimerkiksi pitkälle lounaalle tai illalliselle. Suosittelen varaamaan hieman aikaa, koska ainakin minä voisin syödä kaikki ruokani täällä kuukauden ajan kyllästymättä!

Päivän stop overin aikana Lissabonissa koitimme kuumeisesti etsiä jotain lounaspaikkaa, jossa pääsisimme nauttimaan paikallisia annoksia ja viinejä. Kun ravintoloiden listoilla koreilee jos toinen toisiaan herkullisempia annoksia, ei päätös ruokakohteen valinnasta ollut helppo. Valintaa hankaloitti vielä se, että emme halunneet astua mihinkään houkuttelevan näköiseen ylihintaiseen turistiansaan ja me molemmat taidettiin sillä hetkellä haluta ihan erityylisiä ruokia lounaaksi. Joltain Lissabonin top-10 ravintolat listaukselta onneksemme bongasimme TimeOut Market -paikan, jota en voi kuin suositella kaikille nälkäisille kulinaristeille. Ainakin me rakastuimme aivan täysin! Täällä saa tilata juuri sitä, mitä sillä hetkellä tekee mieli!

TimeOut Market yhdistää ihanasti ravintolan ja kauppahallin parhaat puolet

Kai tätä voisi kutsua myös tyylikkääksi food courtiksikin. Hallissa on kymmenittäin täysin erilaisia miniravintoiloita, joilla kaikilla on oma erikoisuutensa. Täältä saat siis paikallista ruokaa, pizzaa, hampurilaisia, sushia – melkein mitä vain! Täällä et kuitenkaan ole sidottuna vain yhden ravintolan ruoka- ja viinilistaan. Parasta on se, että voit valita alkuruuat yhdestä ravintolasta, hakea pääruuan kolmannesta ja vielä jälkiruuat muualta. Kuivin suin ei myöskään joudu olemaan, sillä ravintoloilla on suositella omia viinejä annoksiensa seuraksi, mutta hallin keskeltä löytyy myös erilliset viini- drinkki- kuin olutbaarit! Minulle viinibaarin neiti suositteli heti loistavaa valkoviiniä mustekala-annokseni seuraksi, kun vain uskalsin kysyä suositusta.

Hallin keskellä on pitkiä pöytiä, joihin voi mennä nauttimaan löytämiään herkkuja muiden ihmisten seuraan. Pöydissä näkyi niin paikallisia lounastamassa, kuin myös muita innokkaita ruokamatkailijoita. Hintatasoltaan annokset vaihtelivat noin 5e-15e välillä.

Me jaoimme alkuun iberico & juusto -lautasen, jonka jälkeen söimme yhdessä pääruuaksi mustekalaa ja tartaria. Lopuksi otimme vielä pieneen makeannälkään macaroneja ja paikallisia Belémin-leivoksia mukaan reppuun. Tyytyväisinä mahat pystyssä jatkoimme tutustumista hurmaavaan Lissaboniin.

Time Out Market Lisboa

Mercado da Ribeira

Avenida 24 de Julho

Su-Ke 10.00-00.00

To-La 10.00-02.00

Vinkkejä Lissaboniin löydät tästä postauksesta. 


Jukrat, joko seuraat minua sosiaalisessa mediassa?

Facebook: @korkkaritrinkassa

Instagram: @eveliinatyllinen

Utelias turkulainen seikkailija, joka matkoilla pakollisten nähtävyyksien sijaan rakastaa löytää luontokohteita, joissa voi tuntea kunnolla elävänsä. Vapaus, adrenaliinikiksit ja käsilläkävely viehättävät. Ihanaa, että olet löytänyt tänne, toivottavasti viihdyt!

19 Comments

 • Paikka vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta!

 • Tämä on kiva paikka, käytiin vuosi sitten Lissabonissa ollessa. Tosin silloin oli kyllä niin ruuhkaista, että istumapaikoista oli todellinen pula. Yhtä kaikki erittäin hyvä vaihtoehto herkkujen testailuun!

  • Ai säkin olet käynyt! :) Harmi, jos on ollut ruuhkaista. Ei siellä marraskuun arkipäivänä hieman lounas ajan jälkeenkään erityisen väljää ollut, mutta kyllä sieltä paikan sai. Voi olla, että on varsinkin sesonkiaikana erityisen piukassa. Onneksi lähellä on puisto merinäkymällä, johon voi mennä löytöineen piknikille!

 • Kiva vinkki, kiitos! Olen suunnitellut kevätreissua Lissaboniin, joten jos matka toteutuu, niin tämä paikka on varmasti ruokailun arvoinen. Tykkään ylipäänsä käydä kauppahallin tyyppisissä paikoissa, joissa jokainen voi vähän valita oman makunsa mukaista ruokaa. :)

  • Lissabon on kyllä hurmaava, mitä nopealla visiitillämme ehdimme nähdä! Suosittelen. :)

 • Kuulostaa just semmoiselta paikalta missä viihtyisin paremmin kuin hyvin! :) Tuo sama kauppahalli taisi olla esillä myös Somebody Feed Philin Lissabon-jaksossa, sarja löytyy Netflixistä.

  • Ei hitsi, tarvitsee katsoa tuo jakso! Kiitos vinkistä Sofia! :)

 • En ole itse tuolla käynytkään Lissabonissa. Vaikuttaa just passelilta paikalta itselleni. Seuraava Lissabonin reissu suunnitellaan pelkästään ruuan ja juoman varaan :-)

  • Voisin liittyä tuollaiselle Lissabonin ruoka & viini (sun kohdalla olut) -painotteiselle matkalle anytime! :D <3

 • Hyvä vinkki, pistän talteen kun toivottavasti tänä vuonna taas pääsen Lissaboniin!

 • Food courtit on kivoja ja edullisia paikkoja lounastaa. Me suosittiin niitä Singaporessa, koska sieltä sai kaupungin halvimmat sapuskat. Nälkä tuli näitä kuvia katsoessa ja vähän myös jano ;)

  • Food courteissa on joskus jopa ihan todellisia helmiä! Ja usein hintakin on varsin miellyttävä. Terkkui Merja! :)

 • Oi, ihana idea, vähän tuollainen upgrade-food court :D Lissabon on mulla to do -listalla, täytyy siis tämä pitää mielessä. Monesti kun haluaisi maistella vähän sitä ja vähän tuota, ja sitten on sidoksissa siihen yhteen ruokalistaan - tämä tuo ratkaisun siihen.

  • No äläpä, tämänlaisia kaipaisin Suomeenkin!Mullakin oli tämä reissu vain hätäinen 12h välilasku, joten Lissaboniin jäi vahva palo päästä pian uudelleen! Toivottavasti päästään molemmat pian! :)

 • Kuullostaa juuri sellaiselta ruokapaikalta josta minä tykkään! Keväälle suunniteltu reissu Lissaboniin peruuntui, mutta täytyy laittaa tämä muistiin, kyllä Portugaliin ennen pitkää on päästävä!

  • Eeeeii, tylsää jos Lissabonin reissu siirtyi odottamaan uutta ajankohtaansa! Toivottavasti reissu natsaa lähitulevaisuudessa! :)

 • Ai hitsi, kuulostaa lupaavalta. Pitää laittaa korvan taakse, koska Lissabon on tässä yhtenä ehdokkaana syyskuun kohteeksi :)

Vastaa